Skip to main content

Racerapport – KM Triathlon sprint och NY SPONSOR!

 

 

 

Det är med stor glädje jag kan presentera Ninas fotstuga som min nya samarbetspartner! Nina kommer att se till att mina fötter är i topptrim och jag får även ekonomiskt stöd! Stort tack till Ninas fotstuga! Ninas fotstuga

I lördags var det dags för den fjärde deltävlingen i Julita Triathlons klubbtour och nu en triathlon sprint. Distanserna var 400 m simning, 20 km cykel och 5 km löpning. Platsen var Hullbadet i Österåker, orten med den vackraste utsikten. Jag hade såklart förhoppningen att ta hem en fjärde raka seger och 200 friska poäng i touren. Eftersom jag missar den sjunde och sista tävlingen, Linas mil där jag är arrangör så behöver jag 200 poängs försprång för att ta hem totalsegern. DSC_8831

Jag var på plats tidigt på förmiddagen och kunde förbereda tävlingsområdet tillsammans med flera andra engagerade medlemmar. Tiden rann iväg och plötsligt blev det nästan bråttom att förbereda utrustningen och byta om. Jag hann dock med en stabil uppvärmning i vattnet innan starttutan ekade över Öljaren och dryga 20-talet atleter satte fart.

Jag förväntade mig att kliva upp som 3.e person bakom Marie och Micke men till min förvåning var jag först upp på land även om jag hade nämnda motståndare hack i häl. Skönt med en stabil simning som följdes upp med en bra växling till cykeln.

Cyklingen genomfördes på en krävande tvåvarvs bana med en vändpunkt efter 5 km. Jag var välbekant med vägen eftersom många av mina träningspass passerar just där och jag hade koll på alla ojämna lagningar i asfalten. Efter första vändningen fick jag koll på avståndet till tvåan som lite oväntat var Fredrik  men med Micke strax bakom. Micke avancerade dock och efter 15 km hade höll han andraplatsen. Jag avslutade cyklingen med en snittfart på 35,8 km/h.

Löpningen blev tämligen odramatisk för min del och vid vändningen klockade jag avståndet till Micke som då låg ca två minuter efter. Jag kunde avsluta loppet bekvämt och njuta av atmosfären. Segertiden blev 1:00:09.

Härligt att arrangemanget blev så lyckat och jag är tacksam för alla funktionärer som ställde upp ideellt för våran skull!

Nu väntar Linnéasimmet, KK-joggen och Flen triathlon innan Ironman Kalmar! 13681912_10154399739779772_1888493118_o

Leave a Reply

Close Menu

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com