Skip to main content

Ny cykel från Tweeler bikes!

By 29 augusti, 2015augusti 7th, 2016Partners och sponsorer

Efter två säsonger och ca 600 mil med min Cube Aerium fanns tankarna på en uppgradering efter Ironman i Kalmar. Jag har varit jättenöjd med cykeln men för att kunna fortsätta utvecklas så behövde jag bättre material.
Efter djupa efterforskningar hamnade blickarna hos Tweeler bikes som bygger cyklar med design och kvalité i fokus.

Det visade sig att de hade en nybyggd tempocykel med Shimano Ultegra Di2, som är det bästa på marknaden. Elektroniska växlar som möjliggör växlingar både från liggande och sittande position. De är dessutom mycket bekväma och driftsäkra. Hela cykeln hade genomgående värsting komponenter och de hade verkligen inte tummat på kvalitén.
Jag tog kontakt med företagets VD Björn för att få mer information om cykeln. Det visade sig att Björn precis som jag skulle ställa upp i Ironman i Kalmar och vi bestämde oss för att träffas där.

Vårt möte, som jag nämnde i tidigare inlägg blev mycket givande! Björn erbjöd mig att få använda cykeln under kommande år som sponsring.
Jag blev naturligtvis överlycklig över att få den möjligheten och vi bestämde oss för att träffas igen efter tävlingen för att gå igenom cykeln och diskutera vidare.
I fredags blev mötet verklighet när vi träffades i Nyköping och jag fick prova cykeln. Det var en häftig upplevelse som kan liknas vid att köra en Ferrari när man är van vid Volvo smiley. Cykeln andades kvalité rakt igenom och kändes otroligt vridstyv. Att växla elektroniskt var en ny upplevelse men så otroligt smidigt!
Efter att ha gått igenom detaljerna i samarbetet och käkat lunch så satt cykeln äntligen på biltaket på väg hem. Nu ser jag fram emot att få börja träna med nya cykeln och inom kort göra en bikefit för att få den optimalt inställd.

En annan nyhet är att jag inom kort kommer att byta hemsida. Min nuvarande sida Ironman2015.com startades genom ett samarbete med min vän Daniel Eriksson men som senare övergick till endast mig. Hela syftet med sidan var resan mot Ironman Kalmar, som nu är avslutad och därmed börjar jag på ny kula.
I Augusti har sidan haft hela 760 besökare och förhoppningsvis kommer jag även i fortsättningen att locka intresserade till min nya sida mikaelkjellander.se. Övergången till nya sidan kommer att ske under hösten.

Närmast väntar Julita Duathlon med start på söndag klockan 11:00. Jag siktar på en topplacering och allra helst på att försvara min seger från i fjol. Men startfältet är riktigt tufft och många duktiga atleter ställer upp.
Därefter ställer jag om siktet mot Stockholm halvmarathon där jag deltar för tredje gången.
Jag är också anmäld till Sörmland Ultra som går av stapeln den 10.e oktober. 50 km löpning på sörmlandsleden. Det blir mitt första ultralopp och jag ser verkligen fram emot det.

Den 19 september arrangerar jag tillsammans med Lina och kamraterna inom Julita Triathlon en löptävling med namnet Linas mil. Det är någonting vi har funderat på länge och nu blir det verklighet. Deltagarna kommer att få uppleva min favoritrunda på 10 km som bjuder på varierande terräng.
Barnen springer Lovas lopp, en bana på ca 1 km.

Vi har flera sponsorer som hjälper oss att göra tävlingen minnesvärd och målsättningen är att vi ska locka 100 deltagare! Du är varmt välkommen!
100:- medlemmar i Julita GoIF/Triathlon
150:- icke medlemmar
50:- barn

Senare samma kväll är du bjuden till höstkalaset, där Linas mat efter välkomstdrinken erbjuder en läcker höstbuffé som avnjuts till levande musik. Efter middagen höjer vi volymen och bjuder upp till dans!
Vuxna 200:-
Barn: 100:-

Mer information om eventen finns på Facebook. Jag hoppas att vi ses den 19.e september

Leave a Reply

Close Menu

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com