Skip to main content

Sammanfattning av 2015

By 20 november, 2015Inspiration

Ny hemsida och ny blogg! Vad passar bättre som första inlägg än en summering av 2015?!

Säsongen lider mot sitt slut och det är dags att summera året som gått. Jag bär med mig en hel del fina minnen som jag vill dela med mig av.

Tävlingssäsongen inledes med en medeldistans i Lyrestad den 30.e maj. Jag var efter lång tids förberedande träning riktigt hungrig på att tävla igen. Den vackra bilden av ett triathlon som jag burit med mig under vintern lyckades den dagen inte leva upp till. 13 grader i vattnet, 7 grader i luften, regn och blåst var vad premiären bjöd på. Dock en fin 7.e plats i premiären och ett första kvitto på formen.

Starkaste minne: När jag i T2 är så stelfrusen om fingrarna att jag inte lycka knäppa upp hjälmen och funderar på att springa med hjälmen på mig…

En vecka senare, ny tävling i ny stad och denna gång Örebro medeldistans. Lite större tävling med fler och mer meriterade deltagare. Jag gör en ok simning och lyckas få till årets bästa cykling för att till sist krascha i löpningen. Förlorar en mycket hård spurtstrid om 10.e platsen och slutar 11.a.

Starkaste minne: Att växla in som 5.a efter cyklingen inte långt bakom några av Sveriges främsta triathleter.

3

Tredje tävlingen på lika många veckor och nu i Uppsala. Jag minns en fladdrig simning, en mycket teknisk cykling och en trevlig avslutande löpning på den olympiska distansen. Traditionsenligt regn och kyligt väder precis som tidigare tävlingar. Slutade på en hedersam 9.e plats.

Starkaste minne: Spurtstriden där jag knep niondeplatsen med minsta möjliga marginal. (se bild)IMG_0945

Tre tuffa tävlingar på tre veckor tog ut sin rätt i form av en rejäl förkylning som krävde fullständig vila i två veckor.

Jag tvekade in i det längsta men beslutade mig ändå för att åka till Vansbro och ta revansch efter fjolårets snöpliga punktering som tvingade mig att bryta. Jag kände mig riktigt risig under hela dagen men jag tog mig ändå runt och jag gjorde det under 5 timmar.

Starkaste minne: Känslan av att bara vilja sova under cyklingen…11667944_10153463863369772_141368190_n

Tillbaka till Lyrestad för en olympisk distans. Ingen prestation i vattnet att tala om men cyklingen gick åter igen riktigt fint. Lika så löpningen där jag var med och nosade i toppen och slutade som 7.a.

Starkaste minne: När jag upptäckte att däcket var platt precis innan jag skulle checka in cykeln.IMG_1242

Sen var det dags för en av årets höjdpunkter, SM i medeldistans i Jönköping. Jag tänker tillbaka på en godkänd insats men inte mer. Kanske var jag vid det här laget lite sliten av en intensiv tävlingsperiod samtidigt som fokus redan låg på Ironman i Kalmar. Det var en kanonkul tävling trots regn men jag saknade gnistan som hade behövts för att prestera bättre. Nu blev tiden 4:45 vilket jag är nöjd med men jag hade kunnat ge mer!

Starkaste minne: När jag för andra gången tappar vattenflaskan från cykeln…IMG_2634

Årets höjdpunkt Ironman i Kalmar! Precis som i fjol en fantastisk upplevelse både för mig och mina vänner på plats. Målsättningen under året var att komma in under 10 timmar. Till slut var jag långt från målet men ändå lika upprymd och lycklig över att ha klarat det igen. Den kraftiga vinden gjorde simningen tuff men jag hämmades ändå mer under cyklingen där dischjul bak och 85-profil fram var helt fel för dagen. Jag drabbades av illamående och hade svårt att få i mig energi vilket straffade sig i löpningen. Även om jag förbättrade min tid så kom jag inte upp i den kapacitet jag hade hoppats på. En fantastik vecka tillsammans med familj och fina vänner som jag längtar efter att få uppleva igen nästa år!

Starkaste minne: Svårt att säga något annan än målgången, magiskt!

FullSizeRender-1

En annan höjdpunkt under året blev sponsringen med en ny cykel från Tweeler bikes. Jag hade planer på en uppgradering efter säsongen och fick lyckligtvis kontakt med Björn på företaget som erbjöd mig ett samarbete.

IMG_9095

Triathlonsäsongen var slut i och med Ironman men närmast väntade Julita Duathlon på hemmaplan där jag var titelförsvarare från i fjol. Jag lyckades försvara titeln men det krävdes maximal ansträngning från start till mål.

Starkaste minne: Att vara i ledning hela den avslutande löpningen med lokalbefolkningen hejandes längs med banan.

11927450_408666265990967_258331380363099936_o

Säsongen avslutades med tre minnesvärda löptävlingar där jag själv deltog i två av dem. Först ut var Stockholm halvmaraton där jag med mycket möda och stort besvär tog mig under 1:30 och satte personbästa på distansen.

Därefter följde en intensiv period med förberedelser inför våra nystartade tävlingar Linas mil och Lovas lopp. Allt hårt arbete lönade sig då tävlingarna blev en stor succé och lockade ett stort antal deltagare, både erfarna och nybörjare.

IMG_8531

Sista tävlingen för året blev en debut i ett ultralopp, nämligen Sörmland ultra 50 km terräng. Helt klart en häftig upplevelse att få pressa kroppen längre än någonsin och det kommer garanterat att bli fler ultralopp i framtiden!

DSC03626

En annan stor del av 2015 är så klart uppstarten av Julita Triathlon! Utvecklingen har varit helt fantastisk och intresset likaså. På bara sex månader har Julita Triathlon etablerat sig som den främsta triathlonföreningen i trakten och vi blir bara större!

JulitaGOIF

Till följd av detta tilldelades jag Julita GoIFs finaste pris, Bröderna Johanssons minne! En perfekt avslutning på en lyckad säsong!

Nu blickar jag mot 2016! Träningen är i full gång med ett nytt fräscht program från DE-hälsa. Jag har dessutom kartlagt min styrka och rörlighet hos Gagner träning och fått ett individuellt anpassat program.

Jag är redan anmäld till de tre främsta tävlingarna under nästa år, SM i medeldistans i Vansbro, Ironman 70.3 (halva) i Jönköping och Ironman i Kalmar. Planeringen av säsongen pågår och ytterligare tävlingar kommer sannolikt att tillkomma.

Jag hoppas att du vill fortsätta följa min resa här på bloggen och att jag både kan underhålla och inspirera!

NU KÖR VI!

Leave a Reply

Close Menu

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com