Skip to main content

XL CHALLENGE

By 9 februari, 2016Inspiration

Blogginläggen har tyvärr inte duggat tätt den senaste tiden. Till stor del har jag valt att fokusera på annat, inte minst min egen träning men också planeringen av höstens tävlingar och festligheter. För ca sex månader sedan var arbetet i full gång med förberedelserna inför Linas mil och Lovas lopp. Det var en oerhört intensiv period innan vi den 19.e september äntligen kom i hamn. Tävlingarna och den efterföljande festen blev en stor succé, allt slit var snart bortglömt och kvar fanns bara fina minnen. Dagen hade aldrig blivit så lyckad utan hjälp från fina vänner och grymt bra stöd med sponsring från flera lokala företag. Musiken hade knappt tystnat innan frågan kom för första gången ”Det här måste ni väl göra om nästa år?!” Och svaret var enkelt, det här måste vi göra om! IMG_8522

Både Lovas lopp och Linas mil blev väldigt uppskattade med ett stort deltagarantal och de kommer att återkomma 2016. Linas mil kommer dessutom att bli den avslutande tävlingen i Julita Triathlon klubbtour bestående av 6-7 lokala lopp med ett poängsystem och där Linas mil kan bli direkt avgörande.

Tankarna på att utöka med ytterligare distanser fanns tidigt, 5 km, halvmaraton eller kanske till och med ett maraton?! Beslutet landade till sist i något helt annat, en hinderbana! En utmaning som har vuxit sig oerhört populär just nu inte minst genom Ninja Warrior i tv men också genom tävlingar som Tough Viking och Superior OCR för att nämna några.

Jag deltog i premiären av Tough Viking i Stockholm 2013 och fick en riktigt häftig resa genom eld, isvatten och eltrådar. Resultatet blev också över förväntan då jag slutade på plats 141 av 2774 vilket bidrog till rejäl mersmak! Någon mer hinderbana har det dessvärre inte blivit då triathlon stått i fokus sedan dess men nu får jag i alla fall chansen att arrangera ett lopp!

IMG_4432IMG_4435

 

 

 

IMG_4444Svårighetsgraden på att arrangera en hinderbana är dock några nivåer högre än en enkel löptävling. Det krävs en del byggande och nog för att jag är händig själv men det kommer att krävas proffs. Därför kontaktades Johnny på XL bygg i Ålsäter för en inledande diskussion om ett samarbete. XL bygg har genom åren bidragit starkt till mitt eget husprojekt genom superbra service och riktiga kvalitetsprodukter. De var också ett stort stöd under fjolårets tävlingar. Johnny var som alltid positivt inställd till mina idéer och vi började direkt att skissa på några av hindren. Jag kom med namnförslaget XL CHALLENGE vilket gillades och så fick det bli!

12669337_10153948126219772_482087007_o

Min kompis Tim Nordlöf som är guru på foto och bildredigering fick uppdraget att ta fram en cool logotyp och han löste det lika bra som alltid.

Den exakta utformningen av banan, antalet hinder och dess utformning m.m. är långt ifrån färdig även om huvudet är fullt av idéer. Men några saker är centrala i planeringen.

  1. Tävlingen genomförs i lag om 2.
  2. Banan ska passa alla oavsett fysisk kapacitet. Hindren ska vara utmanande men inte omöjliga för någon.
  3. Alla hinder ska vara så säkert utformade som möjligt för att minimera skaderisken.
  4. Banan ska vara publikvänlig och lättöverskådlig.

Dagen kommer förutom tävlingarna att innehålla mycket mer! Lunch och fika m.m. kommer att finnas till försäljning under dagen och vi räknar med att det finns utställare med försäljning och bra erbjudanden för dagen. Kvällen avslutas traditionsenligt med festligheter, god mat och levande musik.

Skriv in 17.e september i kalendern redan nu, vi ses!

Leave a Reply

Close Menu

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com