Skip to main content

Parfymerade damer och veckans träning

By 21 februari, 2016Vardag

För en tid sedan bloggade min vän Marie Sandberg om bristande hygien hos många besökare i simhallen. Ett klockrent inlägg som fick stor uppmärksamhet men rubriken gjorde mig illamående och jag kunde inte låta bli att tänka på den under simpasset därefter. Det positiva var dock att jag svalde mindre vatten än vanligt. 😉 Inlägget går att läsa på mariesandis.se.

Den här veckan dök också en insändare upp i lokalpressen med liknande kritik, även om den riktades mer mot ventilation och renhållning. Läs den här.

Även jag har ett och annat att säga om hygienen i simhallen. Vi har fått nytt fint omklädningsrum och duschar vilket var på tiden då de gamla utrymmena var nära på obehagliga att vistas i. Tummen upp för det och jag har inga problem med ventilationen eller renhållningen. Däremot har jag precis som Marie problem med andra besökare, som avstår dusch helt, duschar med badkläder på, ”duschar” genom att stå under vattnet utan att använda tvål och de som använder underkläder under badkläderna.

Man kanske kan tro att det oftast är ungdomar som är bovarna och nog slarvar de en hel del men den tveklöst största gruppen av smutsgrisar är *trumvirvel gamla damer!

Jag simmar ofta tidigt på morgonen när simhallen öppnar tidigt och får då trängas med morgonpigga pensionärer. Det är lika komiskt varje gång att få bevittna tävlingen om vem som ska komma först i vattnet. Lika komiskt är att 30 minuter senare har alla simmat färdigt och hallen är nästan tom. Härligt att de äldre håller igång och jag hoppas att jag också gör det i den åldern. Då ska jag alltid vara först i! Dock gör de alltid entré i vattnet helt torra och uppenbart oduschade. Som om det inte var nog så har damerna använt kopiösa mängder parfym på morgonen och stanken lägger sig som en dimma över vattenytan. Vid varje möte i vattnet sticker stanken i näsan som en påminnelse om att här var det oduschat! Inte OK!

Jag inbillar mig att sjön här hemma är fräschare än simhallen även om den är rödlistad och jag ser fram emot att simma öppet vatten om några månader!

På tal om öppet vatten så ryktas det om en swimrun-tävling under Katrineholmsveckan. Det låter riktigt spännande men jag är tveksam till eget deltagande då det ligger nära Ironman Kalmar. Det händer också mycket annat vid den tiden, inte minst KK-joggen och Flens triathlon.

Det är skönt att drömma sig bort mot sommarens tävlingar den här tiden på året när allt kretsar kring tung uppbyggande träning. Just nu känns det som att alla i min omgivning har blivit mer eller mindre sjuka och influensan verkar ha slagit hårdare än någonsin. Jag har varit frisk och har kunnat träna på enligt planen. Träningsveckan bestod av ett brickpass där jag körde 10 minuter spinningcykel och fem min löpband, fem varv. Ett vo2-max pass på löpband där jag höll 3:20-tempo i fem minuter och joggade lätt i tre minuter, tre varv. Två riktigt bra simpass med KSS och två styrkepass med fokus på bålen. Distanspasset på lördagen skulle ha varit löpning men då jag hade känningar av överbelastning i en hälsena valde jag att cykla istället, fyra timmar på trainern blev det. Idag söndag gjorde jag ett besök i simhallen vilket var ett stort misstag. Sportlovet har börjat och en enorm uppblåsbar hinderbana hade lockat mängder med barn. Endast motionsbanorna var öppna och jag gjorde ett försök att kryssa mig fram mellan bröstsimmarna men gav upp efter 400 meter. Trist men veckans nyckelpass genomfördes och jag fick ihop ca 10 timmar i alla fall.

Tack för att du läste och glöm inte att duscha! 😉

Leave a Reply

Close Menu

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com