Skip to main content

Nu ljusnar det!

En lång mörk vinter och en tuff uppbyggnadsperiod har passerat. Cykeltrainern byts ut mot landsväg, löpbandet och snötäckta vägar upplysta av pannlampa är ett minne blott och snart är simhallen en sjö! Nu blir det ljusare!

För två månader sedan drabbades jag av ett stort bakslag när hälsenan tackade för sig och kastade in handduken. Sedan dess har tio besök hos sjukgymnast och flera tusen tåhävningar passerat. Jag visste att läkningen skulle ta tid och det har det också gjort men det blir bättre! Nu springer jag igen, inte så länge och inte så snabbt men jag springer och det känns bra i hälen. Nu blir det ljusare!

I mitt nya träningsprogram från DE-hälsa för april och maj finns flera tävlingar inplanerade och nu ligger mitt tävlingsfokus på debuten i Ceresloppet i mitten av maj. Tempocyklar brukar sällan vara tillåtna i den här typen av linjelopp men nu öppnas dörrarna för oss under förutsättning att vi inte draftar (ligger i klunga). Ceresloppet erbjuder flera olika distanser och jag siktar på den längsta, 150 km.

Julita Triathlon fortsätter att växa och antalet medlemmar ökar ständigt. Vi har en spännande säsong framför oss, inte minst med klubbtouren men många andra aktiviteter är på gång. Jag får ofta höra att vi ”är ett skönt gäng” och det är ett gott kvitto på att vi är på rätt väg. Alla ska känna sig välkomna och den visionen ska genomsyra alla aktiviteter. Dala har dragit ett stort lass i att planera alla aktiviteter enligt dessa förutsättningar och han har fått till det riktigt bra! Julita Triathlon fyller faktiskt ett år nu i april och jag är riktigt stolt över vad vi har uppnått på så kort tid!

Den närmsta tiden väntar en upprepning av de tester som jag genomförde i början av året i simning, cykel och löpning. I morse låg jag i vattnet innan tuppen hade vaknat och tog mig an distanserna 1500, 400 och 100 meter. Jag hade såklart hoppats på en förbättring efter alla timmar med Rolf Österberg och Christian Brantö från Katrineholms simsällskap, men till min besvikelse naggade jag bara mina gamla tider i kanten. Jag är ändå övertygad om att jag simmar mer energieffektivt idag och hoppas att det ska betala sig när det blir allvar. Nästa test blir 40 km cykel och genomförs på söndag tillsammans med klubben.

Bilden är från årets andra cykelpass i det fria, 93 km och jag älskade varje meter!

IMG_2662

Leave a Reply

Close Menu

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com