Skip to main content

Sammanfattning av säsongen 2016

By 20 november, 2016Okategoriserade

Bloggandet har legat på is under hösten men nu är det dags att fatta tangentbordet igen! Året lider mot sitt slut och tävlingssäsongen är över sedan länge. Jag har gjort ett tredje år med satsning mot Ironman och precis som tidigare år blickar jag tillbaka på en lyckad säsong.

Det började dock illa med en skadad hälsena under våren och två månader med rehabilitering innan jag ens kunde jogga i fem minuter utan smärta. Orsaken till skadan var sannolikt lättviktsskor med minimal dämpning under tufft intervallpass på löpbandet. Trots allt en nyttig erfarenhet och det blev en ofrivillig periodisering på cykeln vilket lönade sig senare.

Efter otaliga besök hos sjukgymnasten och många tusen tåhävningar kunde jag till slut komma tillbaka i löpningen lagom till tävlingssäsongens start.

2016 går till historien för premiären av Julita Triathlons klubbtour som sammanlagt lockade nära 40 deltagare i några eller samtliga sju deltävlingar. Efter fyra raka segrar i terränglöpning, tempocykling, duathlon sprint och triathlon bröts sviten i Linnéasimmet där jag blev trea. Jag säkrade totalsegern i och med segern i Julita duathlon och kunde därför avstå den avslutande tävlingen Linas mil där jag själv var arrangör. Riktigt kul att vinna premiären av touren och få namnet graverat på vandringspokalen! Nästa år väntar både revanschsugna och nya hungriga deltagare!

1

Jag genomförde tre medeldistans triathlon under sommaren, Örebro, Vansbro och Jönköping. Jag står för tre stabila insatser men där jag inte orkar hålla uppe farten i löpningen hela vägen. Där ser jag största utvecklingspotentialen till nästa säsong.

2

Årets flopp blev Flen triathlon sprint där jag gick för segern men kroppen sa ifrån i löpningen och jag ”bara” blev tvåa.

3

Den floppen var dock lätt att skaka av sig när jag veckan senare infriade mitt stora mål att göra en Ironman under tio timmar.

Säsongen avslutades likt den började med en skada och nu med diagnosen löparknä. I september fick jag avstå några planerade löptävlingar för att istället rehabilitera mig men också för att förbereda arrangemanget Höstkalaset.

En sista tävling hann jag dock med och det blev trevliga Höstmilen i Åby utanför Norrköping.

Nu riktar jag blickarna mot 2017 och i mitt nästa inlägg kommer jag att berätta om mina nya mål och förutsättningar!

Leave a Reply

Close Menu

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com