Skip to main content

Nytt år med nya förutsättningar

By 31 december, 2016Okategoriserade

2016 är slut och idag genomförde jag årets 308.e och sista pass i form av långdistanslöpning. Här kommer en enkel sammanfattning av 2016 i siffror och en blick mot nästa år!

Total träningstid:

2016: 391 timmar

2015: 357 timmar

2014: 320 timmar

Genomförda träningspass

2016: 308

2015: 301

2014: 310

Träningsformer i procent 2016:

Cykling 35 %

Löpning 21 %

Simning 19 %

Duathlon och triathlon 16 %

Styrketräning 9 %

Nedan visas en bild över total träningstid varje månad. Det är tydligt att september blev riktig semestermånad efter Ironman Kalmar men också för att mitt knä behövde vila. Därefter följde två intensiva månader innan december som blev sådär. Mycket p.g.a. tiden inte fanns där men även för  att motivationen var naggad i kanten.

3d710f6a1b6a46c9b51cad100d79d4c6

 

Nu står 2017 för dörren och jag är riktigt taggat till att ta nya tag! Det är framförallt tre faktorer som skapar bättre förutsättningar än någonsin och dessa är:

  • Ny coach! Jag har haft tre år med fantastiska Daniel ”Dala” Eriksson på DE-hälsa men han har nu valt att lägga fokus på andra delar i sin verksamhet och vårt samarbete är avslutat. Jag stod länge i valet och kvalet i hur jag skulle gå vidare och gjorde ett försök att träna vidare med fjolårets program. Jag kände ganska snart att jag behöver coachning och jag är väldigt glad över att ha antagits av Uperform coaching i Danmark med Teresa Heimann Olsen och Patrik Nilsson! Teresa är professionell coach på heltid med ca 35 adepter. Patrik känner de flesta i triathlonvärlden till. Inte minst efter att ha genomfört två Ironman under 8 timmar under 2016 och samtidigt gjort en av de snabbaste tiderna i världshistorien! Det känns väldigt inspirerande och nu drar vi igång med ett rykande färskt träningsupplägg som förhoppningsvis tar mig mot nya nivåer! Stort tack Dala för ditt arbete med mig under säsongerna -14, -15 och -16!
  • Sponsring! Jag har tidigare berättat om stödet från Ica Maxi i Katrineholm, XL-Bygg i Ålsäter, Silver och Stål, Eskilstuna Cykeldepå, Tweeler Bikes och Ninas fotstuga. Det stödet betyder väldigt mycket för mig!
  • Mer tid! Från och med nästa vecka kommer jag att minska min arbetstid med 10 % och frigöra en eftermiddag i veckan. Mer tid till träning men också till familjen!

uperform_coaching_black1Förutsättningarna är bättre än någonsin men i slutändan handlar allting ändå om mig själv, min inställning och vilja till att kvalificera mig till VM på Hawaii!

Avslutningsvis vill jag önska alla ett riktigt gott nytt år!

Leave a Reply

Close Menu

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com