Skip to main content

Dags att blogga igen!

Det har gått oförskämt lång tid sedan senaste blogginlägget. Om jag ska hitta på ursäkter så är ökad träningstid den främsta orsaken. Jag har nu genomfört 6 veckor med Uperform Coachning och Teresa. Mina träningsveckor består av ca 11-14 timmar och passen är oftast fördelade på 3 cykel, 3 löpning, 2 simning och 2 styrka. Jag har minst ett planerat träningspass varje dag och de sk. vilodagarna är ett minne blott även om livspusslet ibland har fått mig att skjuta fram enstaka pass till nästkommande dag.

Jag kan konstatera att intensiteten på passen är högre än vad jag tidigare är van vid. En mindre chock i början men nu börjar jag bli van vid att anstränga mig hårt vid varje pass och kroppen har svarat bra! Bortsett från mindre ryggproblem har jag klarat mig utan skador och jag har bara haft en förkylning som stoppade mig från enstaka pass.

Vid sidan om träningen försöker jag också vara aktiv i klubben, Julita Triathlon och just nu är det klubbkläderna och planeringen inför vårens träningsläger som tar mest tid. På tal om kläder så har jag tillsammans med Tim tagit fram en egen tävlingsdräkt, läckert designad med sponsorernas logotyper. Jag hade planer på en blå dräkt men ändrade mig efter påtryckningar till en grön och det visade sig vara ett bra beslut. Dock hade den gröna modellen utgått men jag lyckades till slut hitta ett kvarvarande exemplar till bra pris! En fantastiskt skön dräkt från danska Fusion som knappt känns på kroppen! 🙂

16667904_10155029594764772_1712881158_o

Jag har också i samråd med Teresa spikat årets tävlingskalender och den ser ut såhär (grön är del i klubbtour):

Mars

 • 19/3 200m simning

April

 • 26/4 5km terränglöpning

Maj

 • 6/5 Ceresloppet 150 km cykel
 • 27/5 29km tempocykling
 • 28/5 Hallsta triathlon olympisk

Juni

 • 10/6 Borås triathlon medeldistans
 • 13/6 Duathlonsprint jaktstart

Juli

 • 9/7  Ironman 70.3 Jönköping
 • 15/7 Österåker triathlon sprint

Augusti

 • 
5/8 Linneasimmet, 1km simning i öppet vatten
 • 13/8 Ironman Hamburg

September

 • 3/9 Duathlon medeldistans

 • 16/9 Lördag Tempocykling 8km

Oktober

 • 1/10 Ironman Barcelona
 • 14/10 Linas mil

Efter några klubbtävlingar och Ceresloppet drar triathlonsäsongen igång i och med Hallsta i slutet av maj. En tävling som jag deltog i 2014 och där jag har goda minnen! Ska bli kul att komma tillbaka och jag siktar på en bra placering även om det blir en urladdning dagen innan i och med tempoloppet. Jag hade sett fram emot att få komma tillbaka till Örebro på nationaldagen för tredje året i följd. En riktigt fin tävling där jag båda gånger varit med i matchen efter cyklingen och växlat ut som femma respektive sexa men tappat placeringar i löpningen och slutat 10.a och 11.a. Min förhoppning var att komma tillbaka starkare i löpningen men nu är dessvärre tävlingen inställd! 🙁

Istället började jag fundera på Stockholm maraton och den eventuella möjligheten att springa under tre timmar. Den kapaciteten har jag inte idag men med bra träning, vinden i ryggen och hemlängtan hade det kanske varit möjligt. Det får jag inte veta för Teresa avrådde mig starkt från att ställa upp med tanke på återhämtningen. Men jag kommer garanterat att ta mig an maran i framtiden!

Istället är jag nu anmäld till Borås medeldistans den 10.e juni! Det ska bli kul och tydligen finns det en djurpark på samma plats så barnen kan få sitt. Det påminner mig om en av de värsta dagarna i mitt liv, när vi besökte Ölands djurpark dagen efter Ironman Kalmar 2014. Självklart kan jag inte säga nej när dottern vill åka ställets värsta karusell tillsammans med mig men konsekvensen blev att jag fick sitta vid en bänk och titta på en och samma punkt i två timmar efteråt för att inte kräkas… Nåväl, nu är det bara halva distansen och det verkar inte finnas några hemska karuseller heller! 😉

Senare i Juli har vi Jönköping och Ironman 70.3. Mycket trevlig tävlingen och tredje gången för mig!

Veckan senare har vi Österåker triathlon och årets lokala höjdpunkt! Tävlingen arrangeras vartannat år och tyvärr har jag missat de tidigare upplagorna. Under mellanåren har vi genomfört loppet som en träningstävling i enklare tappning där jag har medverkat men nu blir det alltså på riktigt. Målsättningen är lika enkel som självklar, jag ska vinna! Jag förväntar mig en tuff konkurrens bland lokala förmågor och någon utomsocknes raket skulle mycket väl kunna dyka upp. Det kommer att bli tajt, det är en kort distans och en punktering så är man borta. Det ska bli riktigt kul! Nedan visas några bilder från 2014.IMG_2182 IMG_2192

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I augusti väntar säsongens stora mål, Ironman Hamburg! Träningsupplägget bygger på att vara i absolut toppform där och då! Arrangören har släppt banan och jag kan konstatera en trevlig simning i vad som verkar vara en lugn sjö. Cyklingen är kuperad med ca 1000 höjdmeter vilket kanske inte bäddar för rekordtider men det är såklart lika mycket upp som ner! 🙂 Löpning i stadsmiljö och förhoppningsvis högt publiktryck längs med banan! Målsättningen är sedan tidigare uttalad, att nå en kvalplats till Hawaii! Rimligt? Nja… Omöjligt? Nej!

ironman hamburg swim big bike ironman hamburg run big

 

 

 

 

 

Därefter följer lite smålopp de sex veckorna innan Ironman Barcelona. Jag kommer förmodligen att vara lite sliten och jag har en ganska avslappnad inställning till loppet just nu. Jag ser chansen att kvala i Barcelona som mindre än i Hamburg.

Två veckor efter Barcelona avslutas Julita Triathlon klubbtour i och med Linas mil. Jag räknar med att kunna delta i samtliga deltävlingar utom Flen triathlon som krockar med Hamburg. Trist att inte få ta revansch på Tobbe Rosén från i fjol men det får bli en annan gång! 😉

Målsättningen med touren är att få behålla vandringspokalen från i fjol men motståndet är starkare och startfältet kommer att växa. Oavsett hur det går så ser jag verkligen fram emot touren! Vi är ett riktigt bra gäng och kan vi behålla samma atmosfär på loppen som förra året så blir det succé igen!

Jag ser fram emot en riktigt härlig tävlingssäsong 2017 förhoppningsvis kan jag kliva in i den starkare än någonsin!

Leave a Reply

Close Menu

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com