Skip to main content

Racerapport – Julita Triathlon klubbtour, 200 m simning

Äntligen dags att skriva en racerapport igen för nu är tävlingspremiären avklarad! I minsta tänkbara format i och med 200 meter simning men det var startskottet för Julita triathlons klubbtour. Touren består av 10 tävlingar lika fördelade på simning, cykel, löpning, duathlon och triathlon. En totalsegrare ska utses i dam och herr men det finns också möjlighet att ta hem segern i varje disciplin.

Intresset för touren har ökat efter fjolårets succé och till dagens tävling kom hela 31 deltagare! Upplägget bestod av en kvalomgång där de nio snabbaste kvalificerade sig till semifinal och där respektive segrare gick till final. Startordningen lottades kvällen innan och jag hamnade på plats 23. Bra att få lite koll på främsta konkurrenternas tider men också lite kortare vila inför en eventuell semifinal. Några deltagare hade jag koll på eftersom vi tränar tillsammans, bland annat Mikael Karlsson, Andreas Assermark och Tobias Rosén. Inför tävlingen såg jag dessa tre som aspiranter till en finalplats. Personligen räknade jag med att nå semifinal och beroende på motståndet där hoppades jag på final.

unspecified-19

Tävlingen drog igång, tid efter tid hamnade på tavlan och snart började en bild av semifinalerna växa fram. Det blev min tur och taktiken var att simma kontrollerat, fokusera på tekniken och ligga en bit under maxfart. Det borde räcka till en plats i semifinalen vilket det också gjorde! 2:49 stod på klockan och biljetten till semifinal 1 var i handen! Nu var det spännande att följa vilka åtta som skulle göra mig sällskap och framför allt vilka jag skulle få möta. Fredrik Schollin-Borg slog till med näst snabbaste tid och gick in i semifinal 2.

unspecified-9

När samtliga 31 deltagare hade nått kaklet stod det klart att jag skulle få simma mot Madelene Berlin och att den tredje platsen fick lottas då Martin Krantz och Tobias Rosén hade exakt samma tid. Lotten föll på Martin och Tobias fick platsen i final 3 med Mikael Karlsson och Niclas Odermatt. I final 2 fick Fredrik Schollin-Borg sällskap av Klas Berlin och Andreas Assermark.

Jag kände mig bekväm inför semifinalen då jag hade ett betryggande avstånd till Martin och Madelene i kvalet. Åter igen låg fokus på att simma kontrollerat med koll på motståndet. Martin fick en fin start men efter 50 meter hade jag fått en lucka som sakta växte genom hela loppet. Jag kunde simma de sista längderna avslappnat och nådde finalen efter 2:50!

unspecified-5

I semifinal 2 drog Fredrik längsta strået utan större spänning men desto mer spännande blev det i sista omgången. Tobias och Mikael var helt jämna men med 10 meter kvar fick Tobias en armslängds lucka och stod som segrare. Tobias var rejält sliten efter den urladdningen och jag hade svårt att se honom simma lika snabbt i finalen en stund senare. Därför trodde jag att det skulle avgöras mellan mig och Fredrik som bara låg några sekunder bakom mig i de tidigare omgångarna.

Finalen startade och återigen fokus på kontroll även om jag nu skulle pressa mig ytterligare några procent för att kunna ta hem segern. Fredrik utmanar bra men jag känner att jag får en liten lucka som växer sakta och när dagens sista 200-ing är avverkad efter 2:48 har jag kammat hem segern! Riktigt skön känsla när tävlingsdebuten är avklarad, när allting gick så bra som det kunde men framförallt att stämningen bland de 31 deltagarna var på topp och arrangemanget var uppskattat!

unspecified-17

Samtliga resultat finns här!

Fotograf: Andreas Assermark

Stort tack till alla deltagare idag och bra kämpat!

Leave a Reply

Close Menu

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com