Skip to main content

Racerapport KM 4,8 km terränglöpning

By 27 april, 2017maj 13th, 2017Okategoriserade

Årets andra deltävling i Julita triathlon klubbtour handlade om löpning förlagd i det kuperade Biespåret. Ett lopp som alla deltagare från 2016 minns då det präglades av ett massivt snöfall. Det året slutade jag på en andraplats i loppet men av Julitalöparna var jag snabbast och tog hem segern i touren med 20:04 på klockan.
I år har klubben berikats med flera duktiga atleter, inte minst inom löpning så motståndet var därmed starkare. Tre personer måste nämnas, Erik Johansson, Cristoffer Lundgren Björnqvist och Tobias Rosén.

IMG_1632

Över 100 deltagare hade sökt sig till Bie och däribland många barn som deltog i någon av de kortare distanserna ivrigt påhejade av vår klubbmaskot Julle Räv.
Vid 19:30 var det äntligen dags för de stora och starten gick!

IMG_1633
Min strategi var att från början försöka ha kontakt med nämnda tidigare nämnda trio därefter följa utvecklingen. Ganska snart blev det tydligt att Erik och Christoffer spelade i en egen liga och avståndet till dem växte snabbt.
Tobias däremot höll ett tempo som jag klarade av att följa. Han var riktigt snabb men jag bestämde mig för att se om och hur länge jag skulle orka hänga på. Strax bakom oss kände vi flåset av Pontus Buskas som också är en erkänt potent löpare.
Jag la mig medvetet ganska nära Tobias, dels för att få känna kontakt men också för att stressa honom! Första varvet avverkades på 9:10 och jag visste att det var snabbt.
Tobias gjorde några försök att höja farten och bli av med plågoanden bakom ryggen men jag klarade att svara och gjorde själv ett försök att avancera men blev besvarad med samma mynt och föll tillbaka bakom honom igen.

IMG_1637

Jag började inse att det skulle kunna bli fråga om en spurtstrid och tänkte på olika strategier inför slutet av loppet. Jag kände mig något starkare än Tobias i uppförsbackarna men valde att ”återhämta” mig lite istället för att bränna allt krut i en omkörning. Samtidigt låg Pontus och lurade ca 20 meter bakom oss så det gällde att kontrollera honom också.
Sista backen närmade sig och jag hann tänka att om Tobias känns sliten så tar jag honom där men tvärt om tryckte han på rejält och jag fick fortsätta som svans.
Nu med ca 400 meter kvar var det bara en fråga om när jag skulle sätta in stöten. Jag hade stor fördel av att ligga bakom ryggen på honom då han inte hade kontroll på mig och jag ville överraska. Med 200 meter kvar kom en lätt kurva och där satte jag in stöten. All in och full fart mot mål, Tobias svarade såklart upp men jag kände att han hamnade några steg bakom.

IMG_1638
In i mål fullständigt utmattad men 3 sekunder före Tobias och en sluttid på 18:31!
Tredjeplats men det kändes som en seger! Supersnabba Erik och Christoffer satt och fikade när vi kom i mål så de var outstanding.

3:46-tempo gav en förbättring mot i fjol med 1:33 även om förhållandena var bättre i år!
Fräscha poäng in på kontot i klubbtouren och förhoppningsvis blir det fler i nästa lopp om en månad som är 29 km tempocykel!

IMG_1639

Leave a Reply

Close Menu

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com