Skip to main content

Here we go again!

By 16 december, 2017Okategoriserade

Efter Ironman Barcelona har bloggen har fått vila en tid men nu är det dags att fatta tangentbordet igen.

Säsongen 2017 blev lång och efter urladdningen i Barcelona drabbades jag av årets alla sjukdomar på samma gång. Ultra mega förkylning xxl deluxe slog till med full kraft och jag blev borta från all träning i två veckor. Det blev ett ofrivilligt men välbehövligt uppehåll och jag var motiverad när jag kunde dra igång igen!

Den efterföljande månaden blev lite lugnare med 10-timmars veckor. Det passade bra då jag hade två föreläsningar inbokade och behövde tid för förberedelser. Jag har uppdaterat mitt koncept där jag berättar om min resa mot att bli en Ironman men också om sporten triathlon och hur jag ser på balansen mellan familj, träning och arbete. Även namnet är uppdaterat och nu är det ”Drömmen om Hawaii” som gäller!

Peter Hjelte som är ordförande i Julita GoIF har startat en föreläsningsserie där jag hade äran att få vara först ut.

IMG_0109

Den föreläsningen blev lite av en uppvärmning inför nästa tillfälle där jag var inbjuden av Ladys circle i Katrineholm. Jag kunde aldrig tro att jag skulle stå framför 40 kvinnor och prata om mig själv men nu är det check på den!

Överskottet från kvällen blev över 6000:- och skänktes till Unga reumatiker fonden. Det känns väldigt bra att kunna bidra till ett gott syfte!

I min träning har jag fokuserat på cyklingen där jag främst har kört intervaller och styrka. Även löpningen har bestått av intervaller och simningen har rullat på som vanligt med Katrineholms simsällskap.

IMG_3469

Jag har även genomfört ett FTP-test på cykeln. FTP står för Functional Threshold Power och innebär att man ska ge allt under 20 minuter. Därefter tar man sin genomsnittliga effekt i watt och multiplicerar värdet med 0,95. Utifrån detta värde sätter man sina intensitetszoner.

Att ge allt i 20 minuter är så SJUUUKT jobbigt!!! Det gäller att vara mentalt förberedd och jag hade laddat mentalt en vecka innan testet.

Kvällen innan hade jag löpning 18×200 meter max på schemat och det passet fanns i benen även dagen efter.

Hela kroppen skrek redan efter några minuter men 20 minuter senare kunde jag konstatera 336 watt i snitt och ett FTP på 320 watt.

I mellandagarna väntar riktigt roliga grejer i huvudstaden! Först har jag fått den äran att få köra ett simpass med Human Ambition och Mikael Rosén! Förbundskapten för Svenska Open Water-landslaget, Patrik Nilssons simtränare och författare av boken ”Öppet vatten”. Sjukt spännande men samtidigt nervöst!

bok

Några dagar senare följer ett löpevent med Coach Teresa och Patrik Nilsson! Också sjukt spännande men inte lika nervöst! 🙂

Tävlingssäsongen 2018 börjar falla på plats och jag har än så länge bestämt mig för följande lopp:

Örebro medeldistans

På nationaldagen körde jag Örebro både 2015 och 2016 och slutade 11.a respektive 10.a. I år ställdes tävlingen tyvärr in men 2018 kommer den tillbaka och då finns jag där igen!

Ironman 70.3 Elsinore

Europeiska mästerskapen i halv Ironman i Danmark! Jag hade länge funderingar på en fulldistans Ironman i juni men inget lopp inom rimligt avstånd passade in i kalendern. Då kändes Elsinore eller Helsingör som det heter på svenska som det bästa valet. Häftigt att köra ett mästerskap och med Teresa vid sidan av banan.

Ironman 70.3 Jönköping

Jönköping har levererat de tre senaste åren och det är en tävling jag inte vill missa. I första backen på cykeln tänker jag varje år att jag aldrig ska göra om det men det är snabbt glömt igen!

Ironman Kalmar

För fjärde gången i Kalmar och årets A-tävling! Här ska jag vara i min livs form och dra nytta av erfarenheterna. Inte mindre än 11 klubbkamrater finns där och jag längtar redan efter att dela dagen med dem och alla runt omkring!

Mycket annat skoj är på gång men mer om det framöver! På tal om skoj, nu väntar 3 timmar cykel…

Leave a Reply

Close Menu

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com