Skip to main content

200.000 barn lever med våld i hemmet!

Här kommer ett betydligt viktigare budskap än pulskurvor, wattzoner och intervaller!

I Sverige lever 200.000 barn i hem med våld. Det är vart tionde barn som lever i en miljö där de tvingas uppleva våld mot en förälder.

20 personer dödas varje år av sin nuvarande eller tidigare partner. 14 av 20 är kvinnor som dödas av sin tidigare eller nuvarande man.

StandardImage

Eftersom våldet sker i hemmet bakom stängda dörrar krävs något annat än de verktyg som samhället har idag för att arbeta mot våld i nära relation.

Därför finns Huskurage! Huskurage är en ideell förening som arbetar med att förebygga och förhindra våld i nära relation.

huskurage-400px

Huskurage innebär att visa civilkurage genom att inte blunda och hålla för öronen utan att istället agera. De enkla stegen för att hjälpa en utsatt granne är:

  • ring på dörren och fråga hur det står till
  • vid behov, ta hjälp av ytterligare en granne eller hyresvärden
  • ring polisen (vid akuta situationer kontaktas alltid polisen först)

Läs mer om Huskurage på deras hemsida!

Ett företag som antagit policyn Huskurage är Hyreshuset i Katrineholm! Hyreshuset är ett fastighetsbolag med ett stort antal lägenheter och lokaler i sitt bestånd. Hyreshuset brinner för att Katrineholm ska vara en bra plats att leva och bo i. Utöver sitt engagemang i Huskurage värnar man om de som på olika sätt satsar i staden som handlare och företagare men också inom sport, kultur och olika evenemang.

logo gif

Det är med stolthet och stor glädje jag kan berätta att Hyreshuset valt att satsa på mig och min resa mot högt uppsatta mål under säsongen 2018!

Jag drömmer om Hawaii. Jag drömmer om att få ställa upp i världsmästerskapen i Ironman. Jag drömmer om att få korsa den mest legendariska mållinjen i triathlonvärlden. Även om triathlon är en individuell idrott så är det ingen enmansshow att ta sig Hawaii. Jag är helt beroende av stöd från min omgivning och där fyller Hyreshuset en stor del!

Tack till Hyreshuset!

Leave a Reply

Close Menu

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com