Skip to main content

Ge mig vår!

By 25 februari, 2018Okategoriserade

Februari börjar lida mot sitt slut och även om vintern tycks bita sig kvar ett tag till känns mars ändå som en vår-månad. Jag börjar se slutet på den långa mörka vintern som även om den har en viss charm, försvårar träningsmöjligheterna. Här kommer en liten statusuppdatering.

Simningen

Basen av träningen har som vanligt bestått av simning med Katrineholms simsällskap på måndagar och torsdagar. Utöver detta har jag genomfört några pass med Julita Triathlon där jag ofta själv varit ledare samt några pass på egen hand. Nyligen simmade jag ett av mina längre pass någonsin på 6200 meter i sällskap av Micke Karlsson. Micke som för övrigt varit en riktigt bra sparringpartner i vattnet under hela vintern.

Jag känner mig till freds med simningen även om bensparken är min stora Akilles häl. Desto starkare känner jag mig i armarna och jag älskar när vi tränar med paddlar och dolme!

Den 24 mars är det dags för första klubbtourtävlingen, 200 meter simning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_4376

Cyklingen

I år kunde jag tack vare mina sponsorer uppgradera min trainer till den bästa som finns på marknaden, en Tacx Neo. Det tog verkligen inomhusträningen till den yttersta nivån. Samtidigt började jag använda mjukvaran Zwift och hela upplevelsen gav mig en nytändning. Såhär långt har jag tillbringat 85 timmar och avverkat 270 mil på trainern den här vintern.

EI180202Mikael_Kjellander01redMitt absoluta hatpass infaller varje söndag och heter 5×5 vo2-max. Det innebär att jag efter en lång uppvärmning ska göra 5 stycken 5-minutersintervaller på 370 watt. Det är sååå fruktansvärt jobbigt och precis på gränsen till vad jag klarar av. Vissa gånger har jag inte ens orkat alla 5 intervaller. Jag vet hur viktiga de här passen är men jag måste gräva långt ner i källaren för att hitta krafterna!

Löpningen

Två gånger i veckan har jag löpt tidigt på morgonen innan jag åker till jobbet. Klockan ringer 05:20, det är -10, det är mörkt, det snöar och blåser. Jag måste bara stänga av alla tankar och känslor och se till att komma i kläderna. För mig handlar det om just det, att komma i kläderna. Klarar jag bara det så kommer jag ut, för jag skulle aldrig ta av mig träningskläderna och gå och lägga mig igen! Lönen för mödan är att komma in i värmen, ta en dusch och äta frukostgröten!

Distanspassen har jag kört både utomhus och på löpband men intervallerna har nästan bara blivit på bandet. Jag har en bra känsla för löpningen just nu och jag ser fram emot torra vägar. IMG_3787Styrketräningen

Här har jag fokuserat på bålträning samt specifika simövningar. Benen brukar också få en omgång emellanåt. När det kommer till träningsmotivation så har styrkan varit svårast och jag måste anstränga mig mentalt innan passen.

Vid sidan om träningen

Senast berättade jag om min nya sponsor Hyreshuset och deras arbete med Huskurage. Jag har också glädjen att kunna fortsätta med mina tidigare sponsorer Ica Maxi Katrineholm, XL-bygg Ålsäter, Silver och Stål, Eskilstuna cykeldepå, Studio LinaL, Ninas fotstuga, Tweeler Bikes och Vitamin Well.

Att ha all denna uppbackning i ryggen hjälper verkligen på vägen och nyligen blev jag påmind om vilka fantastiska människor jag är omgiven av! Först hörde Björn på Tweeler Bikes av sig och erbjöd sig att serva min cykel. Inte nog med att han gick igenom hela cykeln och bytte utslitna delar. Han reste från Västervik för att hämta cykeln och jag fick den även hemkörd, nypolerad! 🙂

Han monterade dessutom den senaste trenden, en oversized pulley som ska kunna ge några watt mer effekt.

IMG_4384

Bättre och mer personlig service går inte att få! Tusen tack Björn och Tweeler Bikes!

Loggo

Nästan samtidigt hörde Nina på Ninas fotstuga av sig och undrade om det inte var dags att ta hand om mina fötter. Det känns sjukt lyxigt att ha en annan människa som tänker på ens fötter! Jag har verkligen förstått vikten av att ta hand om fötterna och nu har jag en tid bokad!

Ninas fotstuga

Jag har också haft glädjen att bli omskriven i tidningen Sörmlandsbygden. En reporter där hade hört talas om min triathlonsatsning och vi träffades hemma hos mig för ett reportage. Ett riktigt trevligt möte med en intresserad och hängiven journalist. Detta resulterade i ett fint mittuppslag:

IMG_4432

Reportaget finns att läsa här: Ironman

Vid sidan om min egna träning har jag engagerat mig en del i klubben, Julita Triathlon. Vi har nu genomfört en stor klädbeställning och till våren kommer ännu fler grönklädda att synas utmed vägarna.

IMG_3810

Vi har också lyckas bjuda in en av världens främsta triathleter Patrik Nilsson till Julita för en öppen föreläsning den 7 april! Det känns fantastiskt bra att få en världsartist på besök och dessutom kommer våra medlemmar att få träna tillsammans med Patrik senare samma dag! Patrik Nilsson

Nu längtar jag verkligen efter att få simma i sjön, cykla på småvägarna runt Katrineholm och löpa i solnedgången! Bli vår NU!

Tack för att du läser! Vi ses! 

Leave a Reply

Close Menu

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com